Plenković: Crna Gora mora da pokaže evropsku orjentaciju u godinama koje slijede
Andrej Plenković

Plenković: Crna Gora mora da pokaže evropsku orjentaciju u godinama koje slijede

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je Crna Gora u prvoj poziciji kada su u pitanju pregovori sa EU, ali da li će zaista postati članica do 2030. zavisiće od evropske orjentacije Crne Gore koju treba da pokaže u narednim godinama.

Plenković je na pitanje Pobjede, da li bi Crna Gora mogla biti zemlja koja će 2030. postati članica EU, kazao da je naša zemlja, "riječnikom formule 1 u prvoj poziciji.

“Crna Gora je otvorila najviše poglavlja otvorila i zatvorila, te ona institucionalno djeluje u formula 1 smislu u prvoj poziciji. Koliko će to biti realno, zavisi od brojnih zbivanja, ali napredak i evropska orjentacija Cene Gore treba da se potvrde u godinama koje slijede”, rekao je Plenković Pobjedi.

Upitan da li bi Hrvatska mogla da pravi problem zbog školskog broda Jadran, imajući u vidu nedavnu protestnu notu koju je uputilo hrvatsko MVP, premijer Hrvatske kaže da je to tema o kojoj se govori godinama.

“Mislim da ona treba biti predmet bilateralnih razgovora, i da se pronađe rješenje koje bi uzelo u obzir činjenicu da je brod Jadran simboličan brod za brojne Hrvate, pomorce koji su na njemu školovani koji su na njemu radili. To bi svakako bilo važno da se riješi i da Hrvatska bude zadovoljna a ne da smo u jednoj situaciji u kojoj je to pitanje neriješeno” kazao je Plenković.

Dodao je da će o tom pitanju razgovarati i sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, koji će u ponedeljak boraviti u Hrvatskoj.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.