U Grčkoj požari bukte na četiri glavna fronta

U Grčkoj požari bukte na četiri glavna fronta

U Grčkoj požari bukte na planini Parniti, u Aleksandropolisu, Dadiji i Beotiji i još nijesu stavljeni pod kontrolu.

Na stotine vatrogasaca u Grčkoj tokom noći pokušavalo je da ugasi požare na periferiji Atine, naređene su dodatne evakuacije, a vlasti su upozorile na rizik od novih požara širom zemlje.

Civilna zaštita naredila je evakuaciju okruga Ano Liosije u sjeverozapadnoj Atini, okrugu sa više od 25 hiljda ljudi, prenosi Katimerini.

Helikopteri učestvuju u gašenju požara na Parnitu da vatra ne zahvati Nacionalni park.

Požari i dalje bjesne i u drugim regionima države, a glavni frontovi gdje se vatrogasci bore sa plamenom su na Eviji, Samotraki, Makrakomiju i Rodopima na istoku zemlje.

U požarima, koji u Grčkoj bjesne od subote, poginulo je 20 ljudi, a izgorelo više od 400 hiljada hektara zemlje.

Komentari

Komentara: (1)

meho

31. 08. 2023 - 22:09

strasno
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.