WhatsApp Web dobio opciju koju mnogi dugo čekaju

WhatsApp Web dobio opciju koju mnogi dugo čekaju

Onlajn veb aplikacija za Vacap sada nudi više privatnosti svojim korisnicima zahvaljujući novoj opciji zaključavanja aplikacije, piše Nova S.

„Zahvaljujući ovoj funkciji, moguće je zaštititi aplikaciju od neovlašćenog pristupa pomoću lozinke. Nakon opsežnog testiranja, funkcija je za sada dostupna beta testerima“, rekao je Vacap, koji je u vlasništvu kompanije Meta.

Funkcija zaključavanja ekrana prvobitno je najavljena prošle godine, ali se tek sada uvodi.

Kada bude dostupna svim korisnicima, što bi trebalo uskoro da se desi, funkcija će se nalaziti u podešavanjima pod opcijom „Privatnost“. Kada unesete lozinku po izboru, biće tražena od vas svaki put kada iznova otvorite aplikaciju.

Nova funkcija ne samo da unapređuje privatnost i bezbjednost, već i blokira push obavještenja kada je aplikacija zaključana. To je odlična vijest jer su obavještenja o primljenim porukama često dostupna svima koji imaju pogled na ekran.

Opcija zaključavanja već postoji na mobilnoj aplikaciji, a na Web verziju stiže poslije više od godinu dana najavljivanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.