Navaljni nakon presude: Putin ne treba da postigne svoj cilj, ne gubite volju za otporom

Navaljni nakon presude: Putin ne treba da postigne svoj cilj, ne gubite volju za otporom

Glavni ruski opozicionar Aleksej Navaljni prokomentarisao je presudu koju je dobio zbog optužbe za ekstremizam. Izjava opozicionara objavljena je na njegovim društvenim mrežama.

On je kazao da shvata da iz zatvora neće izaći dok ne umre ili dok ne padne režim te je poslao poruku ruskom narodu.

“19 godina u koloniji posebnog režima. Broj nije bitan. Dobro razumijem da, kao i mnogi politički zatvorenici, služim doživotnu kaznu gdje se život mjeri trajanjem mog života ili životom ovog režima. Broj godina naveden u presudi nije za mene. On je za vas. Oni vas žele uplašiti, a ne mene, i lišiti vas volje za otporom. Prisiljeni ste da bez borbe predate svoju Rusiju bandi izdajnika, lopova i nitkova koji su preuzeli vlast. Putin ne treba da postigne svoj cilj. Ne gubite volju za otporom”, rekao je Navalni.

Advokati su potvrdili da je Moskovski gradski sud osudio Alekseja Navalnog na 19 godina zatvora u koloniji posebnog režima, a bivšeg tehničkog direktora YouTube kanala Navalny Live Daniela Kholodnija na osam godina opšteg režima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.