Jakov Milatović

Predsjednik CG čestitao Dan opštine

"Nadam se da će Petnjica u godinama pred nama valorizovati svoje potencijale i imati dinamičan društveni, ekološki i ekonomski razvoj"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je građankama i građanima Petnjice kao i predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Mehmedu Adroviću i odbornicima Dan opštine i deset godina od kada su se opredijelili da samostalno odlučuju o daljem razvoju svoga kraja.

"Prirodni resursi, kulturno- istorijsko nasljeđe, te izraženi potencijali za razvoj poljoprivrede, industrije i turizma karakterišu Petnjicu i cijeli Bihorski kraj. Multietnički, multikulturalni i međuvjerski sklad predstavljaju trajne vrijednosti koje baštini vaša opština. Nadam se da će Petnjica u godinama pred nama valorizovati svoje potencijale i imati dinamičan društveni, ekološki i ekonomski razvoj. Zato bih želio da iskoristim ovu priliku da se osvrnem na preduzetnički i stvaralački duh petnjičke dijaspore koji može biti jedan od odlučujućih faktora društvenog i ekonomskog napretka Petnjice, te ujedno dati doprinos inkluzivnom, održivom i ravnomjernom razvoju naše države", poručio je predsjednik Milatović.

On je poručio da se demografski trendovi koji uslovljavaju emigriranje ka većim gradovima mogu ublažiti jedino predanim radom i strateškim pristupom rukovodilaca lokalnih samouprava. 

"Vjerujući da trend iseljavanja građana sa sjevera, uključujući i Bihor, možemo zaustaviti udruženim naporima, izražavam spremnost da kroz međuinstitucionalnu saradnju razmotrimo perspektive razvoja ekonomskih potencijala petnjičke opštine.

U to ime, poštovani građani i građanke Petnjice, još jednom Vam čestitam deceniju od obnavljanja statusa Opštine", stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.