28 neeksplodiranih pomorskih mina pronađeno na plaži u Istanbulu

28 neeksplodiranih pomorskih mina pronađeno na plaži u Istanbulu

Vlasti su zatvorile plažu u crnomorskom odmaralištu Sile u blizini Istanbula, gdje su pronašli 28 neeksplodiranih protivbrodskih mina, izvijestila je NTV.

U deset sati po lokalnom vremenu, tokom ronjenja ronilaca pronađeno je najmanje 28 mina, od kojih je osam izvučeno na obalu radi naknadnog uništenja, saopštile su lokalne vlasti Istanbula.

Pronađene granate biće neutralizirane u srijedu. Policijski izvor rekao je da je plaža Sofular zatvorena. Ronioci nastavljaju da istražuju podmorje u blizini plaže.

"Sve ostale plaže Şile, osim Sofulara, otvorene su za turiste, tamo nije bilo problema", rekao je izvor.

Neeksplodirane protivbrodske mine koje su se odvojile od svojih položaja i nekontrolisano se kreću po Crnom moru predstavljaju sve veći izazov kako za brodove, tako i turiste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.