Vjetar bacio plivače 50 metara s vodene konstrukcije, otac poginuo, kćerka kritično

Vjetar bacio plivače 50 metara s vodene konstrukcije, otac poginuo, kćerka kritično

Muškarac je poginuo, a njegova kćerka teško je povrijeđena u šokantnom incidentu u vodenom parku u Francuskoj, kada je konstrukcija za napuhavanje odletjela u vazduh nakon naleta jakog vjetra koji ga je odbacio oko 50 metara.

Tragedija se odigrala u vodenom parku Vonderland u Sent-Maksimin-La-Sante-Baumeu, u južnoj francuskoj regiji Var, kada su se 35-godišnji otac i njegovo trogodišnje dijete vozili vodenom konstrukcijom dugom 15 metara na jednom od najvećih dijelova tog parka, prenosi “Dnevnik”.

Vonderland je nedavno ponovo otvoren nakon radova, ali područje je podložno vremenskim upozorenjima zbog snažnog vjetra, a jedan je nalet podigao konstrukciju iz vode i silovito je bacio preko parka.

Žrtve su letjele oko 50 metara i doživjele zastoj srca.

Službe hitne pomoći uspjele su reanimirati oca i kćer te ih prebaciti u bolnicu, gdje su smješteni na intenzivnu njegu, navodi “Fenix”. Nažalost, otac je u nedjelju naveče preminuo od zadobijenih povrijeda, a djevojčica je i dalje u kritičnom stanju.

Nakon incidenta gradonačelnik Alan Dekani na društvenim je mrežama saopštio da osuđuje nedostatak sigurnosti u parku i odaje počast preminulom, piše “DailyMail”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.