Neki bi da zabrane barbiku u Rusiji jer širi LGBT propagandu

Neki bi da zabrane barbiku u Rusiji jer širi LGBT propagandu

Član Odbora Dume za međunarodna pitanja Marija Butina rekla je da je protiv toga da se u prodavnicima u Rusiji prodaje lutka Barbi koja je, kako kaže, pokretač LGBT agende, što je zakonom zabranjeno.

Butina je rekla da lutke koje se prodaju u Rusiji ne treba da budu dio propagande vrijednosti koje nisu tradicionalne za Rusiju.

„Kategorično sam protiv toga da se u našim prodavnicama pojavljuju lutke, na primjer, transdženderi, ili lutke koje promovišu istopolne odnose“, rekla je Butina za RIA Novosti.

Ona navodi da se prilikom nabavke lutaka za vrtiće treba fokusirati na domaće fabrike koje proizvode lutke sa ispravnim porukama.

„Lutka Barbi je pokretač LGBT agende što je na teritoriji Rusije nedopustivo prema Zakonu o zabrani propagande LGBT“, rekla je Butina.

Izvor:Srna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.