Veteran Svemirske obavještajne agencije SAD tvrdi da vlasti kriju dokaze postojanja vanzemaljaca
Foto: AFP

“Iznio tvrdnje da su mnogi koji su bili svjedoci likvidirani“

Veteran Svemirske obavještajne agencije SAD tvrdi da vlasti kriju dokaze postojanja vanzemaljaca

Svijet je obišla vijest o svjedočenju pred američkim Kongresom penzionisanog obavještajca Dejvida Gruša, koji tvrdi da SAD čuvaju ne samo NLO i već i ostatke “neljudske“ posade letjelica. Zanimljivo je da je Gruš bio pripadnik obavještajnih agencija za koje je malo ko van SAD čuo i zna da postoje.

Gruš je u junu 2023. javno iznio informcije, koje je dobio od neimenovanih zvaničnika, da američka vlada vodi program pronalaženja NLO i “obrnutog inženjeringa“, koji je stroga tajna.

On je 2022. godine u svojstvu uzbunjivača podnio tužbu kabinetu generalnog inspektora obavještajne zajednice (ICIG), sa zahtjevom da informacije koje ima podjieli pred odborom Senata SAD za obavještajne poslove.

Protiv svojih pretpostavljenih je, takođe, podnio žalbu, tvrdeći da je trpio odmazdu zbog sličnog zahtjeva iz 2021. godine.

Gruš tvrdi da su pojedinci sa kojima je razgovarao zabrinuti da su američki građani ubijeni u okviru nastojanja vlade da prikrije informacije o NLO i vanzemaljcima.

Iako njegove priče zvuče kao naučna-fantastika, u pitanju je dugogodišnji pripadnik vojske i obavještajnih službi.

Rođen je u Pitsburgu u Pensilvaniji. Kao pripadnik američkog Ratnog vazduhoplovstva odlikovan je za učešće u ratu u Avganistanu.

Gruš je istovremeno veteran Nacionalne svemirske obavještajne agencije (NGA) i Nacionalne izviđačke kancelarije (NRO), koja je članica Obavještajne zajednice SAD i agencija pod nadležnošću Ministarstva odbrane.

Ova agencija projektuje, izrađuje, lansira i rukovodi američkim izviđačkim satelitima i pruža satelitske obavještajne podatke različitim vladinim agencijama.

Od 2019. do 2021. godine bio je predstavnik NRO u Radnoj grupi za NLO. Od kraja 2021. godine do jula 2022. bio je jedan od vođa projekta analize NLO za Svemirsku obavještajnu agenciju i njen predstavnik u radnoj grupi.

Nezavisni novinari Lesli Kin i Ralf Blumental su u junu ove godine na sajtu “Debrif“ objavili priču o Grušovim tvrdnjama, koju su prethodno odbili da objave Njujork tajms, Politiko i Vašington post.

Autori teksta kaže da su tvrdnje bivšeg obavještajca provjerili kod dva izvora, koji su potvrdili njegove riječi.

A Gruš je, između ostalog, ispričao da je moguće da NLO dolaze iz drugih dimenzija, da je razgovarao sa obavještajcima koji su svjedočili o letjelicama veličine fudbalskog terena. Prema njegovim riječima, američka vlada je neke od srušenih NLO dala privatnim vojnim grupama, kao i da je bilo slučajeva da NLO sprovode „zlonamjernu aktivnost“.

Kako kaže, sva ova saznanja pokušao je da podijeli sa doktorom Šonom Kikrpatrikom, šefom Pentagonovog odjeljenja zaduženog za analizu izvještaja o neidentifikovanim neprirodnim pojavama, koji je takođe svjedočio pred Kongresom.

Kirkpatrik, međutim, nije želio da uzme u obzir Grušova saznanja.

Kongres je prošle godine, poslije više od 50 godina, započeo javna saslušanja u vezi sa NLO.

“Ako su NLO strani dronovi, onda je to hitno pitanje nacionalne bezbjednosti. Ako su nešto drugo, to je pitanje nauke. U svakom slučaju, neidentifikovani objekti su problem bezbjednosti avijacije“, rekao je Rajan Grejvs, bivši pilot moranrice, koji je osnovao udruženje čiji je cilja da ohrabri druge pilote da progovore o svojim susretima sa NLO.

Grejvs i Dejvid Frejvor, penzionisani komandant Američke mornarice, svjedočili su pred Odborom o svojim iskustvima sa NLO dok su bili u vojsci.

Pentagonovo odjeljenje zaduženo za analizu izvještaja o neidentifikovanim neprirodnim pojavama (poznatijim pod nazivom NLO – neidentifikovani letjeći objekti) rekao je u aprilu američkom Kongresu da njegova kancelarija pregleda više od 650 incidenata, ali da u ni u jednom od njih nije vidljivo ništa što bi moglo biti dokaz aktivnosti vanzemaljaca ili ono što bi kršilo zakone fizike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.