Kovačević saslušavaju 4. avgusta, dan prije rasprave o njegovoj smjeni
Foto: Screenshot

Kovačević saslušavaju 4. avgusta, dan prije rasprave o njegovoj smjeni

Odbornici u Nikšiću će 5.avgusta odlučiti da će predsjednik Opštine Marko Kovačević biti smijenjen ili ne. Sjednicu je zakazao predsjednik SO Nemanja Vuković na inicijativu odbornike DPS, a u obrazloženju prijedloga navodi se da čelnik grada podno Trebjese ne poštuje Ustav Crne Gore i državne simbole.

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u konntinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnj Gori i prema njenim simbolima“, navedeno je između ostalog u zahtjevu za razrješenje.

Povod za novu inicijatvu za Kovačeviću smjenu opozicionim odbornicima nikšićke skupštine bio je nedavni događaj kada je Kovačević prisustvovao obilježavanju 13-godišnjice rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj srednjeg prsta njegove ruke.

Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni, ali je Državni tužilac protiv njega podnio krivičnu prijavu i čelnik Nikšića biće saslušan 4.avgusta u 8 sati.

“Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić“, navodi se u obrazloženju odbornika DPS-a, a inicijativu je potpisalo ukupno 17 odnornika, među kojima su I Nikola Zirojević iz SD-a I nezavisna odbornica Tanja Knežević-Perišić.

Odbornici nikšićke skupštine na 15. Sjednici lokalnog parlamenta razmatraće i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.