U Rusiji uhapšen Putinov kritičar i simpatizer rata u Ukrajini: Optužen za ektremizam
Igor Girkin, Foto: Reuters

Rojters javio

U Rusiji uhapšen Putinov kritičar i simpatizer rata u Ukrajini: Optužen za ektremizam

Ruske bezbjednosne službe uhapsile su Igora Girkina - pristalicu rata u Ukrajini, ali glasnog kritičara načina na koji Кremlj vodi invaziju - i optužile ga za ekstremizam, prenosi Rojters.

Girkin, koji je takođe poznat kao Igor Strelkov, pomogao je Rusiji da aneksira Кrim 2014. godine, a zatim da organizuje proruske milicije u istočnoj Ukrajini.

Bivši oficir Federalne službe bezbjednosti (FSB), on je ranije ove godine rekao da ulazi u politiku i sve više je kritikovao predsjednika Vladimira Putina i ministra odbrane Sergeja Šojgua zbog, kako je rekao, nekompetentnog načina na koji Moskva vodi ono što naziva svojom “specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

U poruci objavljenoj na Girkinovom zvaničnom Telegram nalogu, njegova supruga Miroslava Reginskaja je rekla:

“Danas, oko 11.30, u našu kuću su došli predstavnici Istražnog komiteta. Nisam bila kod kuće. Ubrzo su, prema riječima konsijerke, mog muža izveli za ruke i to u nepoznatom pravcu“.

Rekla je da su joj prijatelji rekli da je Girkin optužen za ekstremizam.

“Ne znam ništa o tome gdje se moj muž nalazi, nije me kontaktirao“, rekla je ona.

Do objavljivanja ovog teksta nije bilo komentara, ni potvrde nadležnih institucija, prenosi Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.