U Italiji zaplijenjeno 5,3 tona kokaina
Foto: Reuters

U Italiji zaplijenjeno 5,3 tona kokaina

Italijanske vlasti zaplijenile su rekordnih 5,3 tone kokaina koji je prebačen između brodova kod južne obale Sicilije, saopštila je policija u petak.

Pošiljka je imala procijenjenu vrijednost od 850 miliona eura, a pet osoba je uhapšeno, navodi se u saopštenju Finansijske garde.

Policija je pratila brod koji je plovio iz Južne Amerike, kada je jedan nadzorni avion primijetio pakete koji su bacani sa njegove palube u vode Sicilijskog moreuza da bi ih pokupio ribarski brod (kočara) koji ga je čekao.

Zaustavili su kočaricu i pronašli velike količine droge u skrivenom odeljku iza neke obloge na brodu. Uhapšena su dvojica Tunišana, Italijan, Albanac i Francuz.

Sicilijanski regionalni predjsednik Renato Šifani pohvalio je operaciju kao udarac protiv šverca droge.

“Droga je pošast našeg društva koju podstiču beskrupulozni ljudi, koji siju smrt, uništavajući mnoge porodice“, naveo je on u saopštenju.

U aprilu je italijanska policija pronašla skoro dvije tone kokaina kako pluta u moru kod istočne Sicilije, za koji vjeruju da ga je teretni brod ostavio radi prikupljanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.