Zbog štrajka u Italiji otkazano oko 1.000 letova: Glavni aerodromi paralisani
Foto: Shutterstock/Oleg Elkov

Zbog štrajka u Italiji otkazano oko 1.000 letova: Glavni aerodromi paralisani

Štrajk u italijanskom vazdušnom saobraćaju danas je rezultirao otkazivanjem skoro 1.000 letova, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Prema navodima sindikata koji su sazvali štrajk, u njemu je učestvovalo gotovo 100 posto zaposlenih za koje se očekivalo da će štrajkovati, navodi agencija. Oni traže novi kolektivni ugovor šest godina nakon isteka prethodnog ugovora.

Samo u glavnim italijanskim aerodromima u Rimu, Milanu, Napulju i Veneciji otkazano je nekoliko stotina letova, što je pogodilo oko 250.000 putnika. Udruženje za zaštitu potrošača Codacons smatra da su štete zbog otkazivanja i kašnjenja milionske, prenosi ANSA.

Osim zemaljskog osoblja, u štrajk su stupili i piloti Malta Aira, koji upravljaju letovima Ryanaira u Italiji, te piloti i stjuardese niskobudžetne aviokompanije Vueling.

Ovo je bio drugi veliki štrajk u Italiji, nakon štrajka željezničara u četvrtak koji je izazvao značajne probleme u javnom prevozu.

Štrajkovi pogađaju zemlju, popularnu destinaciju za odmor, usred vrhunca turističke sezone i toplotnog talasa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.