Planiranje ubistva Vukotića i Jovanovića: Kavčanima određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke
Ilustracija

Planiranje ubistva Vukotića i Jovanovića: Kavčanima određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

Za navodne pripadnike kavačkog klana koji su juče uhapšeni u sklopu istragebpovodom planiranja ubistva Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića, sudija za istragu podgoričkog višeg suda Goran Šćepanović odredio je istražni pritvor do 30 dana, saznaje portal Dan. Saslušani su Borko Bešović, Boris Pejović i Saša Dragojević. Istragom je obuhvaćen i Radoje Živković koji je u bjekstvu.

"Sudija za istragu Goran Šćepanović je odredio pritvor osumnjičenom Borku Bešoviću, Borisu Pejoviću i Saši Dragojeviću do 30 dana, zbog krivičnog.djela stvaranje kriminalne organizacije - članstvo, svima zbog opasnosti od bjekstva i zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a osumnjičenom Borisu Pejoviću i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", navodi za portal Dan Marija Raković samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Kako nam je juče saopštio Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić, Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas uhapsilo  B.B, B.P. i S.D.

"I protiv njih,ali i protiv R.Ž.,koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije,koja je imala za cilj lišenje života ostećenih J.V.,za vrijeme boravka u Upravi za izvrsenje krivičnih sankcija, i J.J.,dok je boravio u Kotoru,u zgradi koju su zvali "Pentagon",u 2020.godini", kazao je tada Radonjić.

Kako je Radonjić naveo juče, prethodnih dana je policija,po naredbi suda,a po zahtjevu Specijalnog drzavnog tužilastva, u okviru istrage ubistava oštećenih D.H. i A.S.,a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, izvršila pretresanje objekta štek garaže i kuće kriminalne organizacije "Kavački klan", u Podgorici.

"I pronašla veliku količinu municije razlicitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje ekspliziva,eksplozivne naprave od TNT-a, više pari rukavica, motocikala, teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznstih marki, stalke za puške, opremu za sječenje vozila. Specijalno državno tužilastvo i Specijalno policijsko odjeljenje ce nastaviti da preduzimaju dalje procesne radnje u ovim krivičnim predmetima", naveo je tada SDT.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.