Ruska državna televizija objavila slike racije sa Prigožinovog imanja: Milioni u kešu, helikopter, perike…
Jevgenij Prigožin , Foto: AP

Ruska državna televizija objavila slike racije sa Prigožinovog imanja: Milioni u kešu, helikopter, perike…

Ruska državna televizija pokrenula je žestok napad na Jevgenija Prigožina, prognanog šefa Vagnerovih plaćeničkih snaga, rekavši da je istraga o kratkotrajnoj pobuni privatne vojske protiv moskovskog vojnog vrha još u toku.

U emisiji “60 minuta“ koja je emitovana na ruskoj državnoj televiziji, šef Vagnera je označen kao “izdajnik“, a gledaocima je rečeno da je krivični postupak protiv Prigožina u punom jeku.

Takođe, prikazan je video snimak racije na Prigožinovom imanju, na kojem je navodno posjedovao više od 6,5 miliona američkih dolara u kešu, kolekciju perika, sobu opremljenu za liječenje kao i nekoliko pasoša sa različitim lažnim imenima, prenosi “Nova.rs“.

Emisija pod nazivom “60 minuta“ emitovana u srijedu uveče na državnom TV kanalu Rusija-1 prikazala je, kako je najavljeno, najavljeno kao ekskluzivni snimak snimljen tokom policijskih racija u Prigožinovoj kancelariji u Sankt Peterburgu i jednom od njegovih imanja u tom gradu.Voditelj programa na državnoj televiziji, ruski poslanik Jevgenij Popov, rekao je da je Prigožin “izdajnik”, a potom je snimak racije predstavio posebno pozvani gost – novinar Eduard Petrov. Snimci su prikazani kao dokaz Prigožinove “zločinačke prošlosti i licemerja u prozivanju korupcije u oružanim snagama“.

Na snimku se vide kutije pune novca u njegovoj kancelariji i gomile dolara u njegovoj luksuznoj rezidenciji, zajedno sa onim što je navodno njegov lični helikopter, skladište oružja, kolekcija perika, potpuno opremljena soba za liječenje.

“Niko nije planirao da zatvori ovaj slučaj. Istraga je u toku“, rekao je Petrov, koji je rekao da su istražitelji zaključili da je snimak koji je Prigožin koristio kao izgovor za pokretanje pobune, a koji prikazuje navodni ruski napad na kamp plaćenika, lažan.

Prikazane su slike naoružanih ruskih izvršitelja kako ulaze u Prigožinovu kancelariju.

“Vjerujem da su kreiranje imidža Jevgenija Prigožina kao nacionalnog heroja uradili mediji koje je sam hranio. Nakon što nije uspio, brzo su se zatvorili i pobjegli“, rekao je Petrov, misleći na medije koje je finansirao doskorašnji šef Vagnera.

On je rekao da je gotovina u vrijednosti od 600 miliona rubalja (6,58 miliona dolara) pronađena u Prigožinovim stanovima i kancelarijama. Prigožin je rekao da je Vagner poslovao samo sa gotovinom, kojom je plaćao troškove. Putin je rekao da država finansira Vagnera.

U emisiji je prikazano više pasoša koje koristi Prigožin, a koji nose različita imena.

“Ne može normalan čovjek da ima toliko pasoša. Zašto je ova osoba imala tako čudna ovlašćenja kao ozbiljan vođa neke vrste kriminalne grupe“, rekao je Petrov.

Dodao je da se mora saznati ko je bio na čijoj strani (u pobuni), i da se zbog toga oni moraju kazniti i procesuirati.

Podsjećamo, Prigožin je 23. juna pokrenuo “marš za pravdu“ protiv ruskih vojnih lidera nakon što je ruska vojska navodno gađala Vagnerove trupe u Ukrajini. Njegovi plaćenici su zauzeli Rostov i marširali 200 kilometara do Moskve, da bi naglo prekinuli pobunu za manje od 24 sata nakon početka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.