Ilustracija

Navodi Skaj njuza

"Prigožinov sin preuzima Vagner?"

Sin nedavno stradalog vođe ruske vojne formacije Vagner Jevgenija Prigožina, Pavel Prigožin (25), preduzima korake da preuzme komandu nad Vagner grupom, naveo je američki istraživački centar ISV.

Kako se navodi, on pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se Vagner ponovo uključi u borbu u Ukrajini, saopštio je ISV pozivajući se na Telegram kanal povezan sa grupom, prenosi Skaj njuz.

Ovaj potez bi obezbijedio alternativnog vođu komandantu Vagnera Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedjelje.

To ukazuje da su pojedini članovi Vagnera zainteresovani za okupljanje oko alternative koja je povezana sa Prigožinom, navodi ISV.

Rosgvardija je direktno podređena predsjedničkoj administraciji, zbog čega je Putinovo javno prihvatanje Troševa i potčinjavanje Vagnerovih elemenata ruskom Ministarstvu odbrane vrijednom pažnje.

"Ministarstvo bi u svakom slučaju moralo da obezbijedi opremu i zalihe za velike, rekonstituisane snage pod Rosgvardijom, pošto Rosgvardija nema logističku infrastrukturu da to uradi sama", navodi Skaj njuz. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.