Kina otkazala posjetu Borelja
Žozep Borelj

Kina otkazala posjetu Borelja

Kina je danas otkazala posjetu šefa evropske diplomatije Žozepa Borela Pekingu iduće nedjelje, saopštila je danas portparolka za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Evropske komisije Nabila Masrali.

"Nažalost, kineske diplomate su nas obavijestile da predviđeni datumi za posjetu sledeće nedjelje više nijesu mogući i da sada moramo da tražimo alternative", kazala je Masrali, prenosi Rojters.

Borel je trebalo da se u Pekingu 10. jula sa svojim kineskim kolegom razgovara o "strateškim pitanjima" uključujući ljudska prava i ruski rat u Ukrajini, rekao je u nedjelju ambasador EU u Kini Horhe Toledo.

Toledo je na Svjetskom mirovnom forumu u Pekingu u nedjelju rekao da će zvaničnici Kine i EU verovatno dva puta razgovarati u septembru: jednom o privredi i posebno trgovini, a drugi put o digitalnim pitanjima, prije samita lidera krajem godine.

"Želimo da se angažujemo sa Kinom, ali nam je potreban napredak i potreban nam je ove godine", rekao je Toledo.

Ovo je drugi put ove godine da je otkazano Borelovo putovanje u Kinu. On nije mogao da ode u planiranu posjetu u aprilu jer je bio pozitivan na korona virus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.