Reakcija na nasilje: Francuska raspoređuje oklopna vozila žandarmerije

Reakcija na nasilje: Francuska raspoređuje oklopna vozila žandarmerije

Francuska premijerka Elizabet Born objavila je danas da će na ulice biti raspoređena oklopna vozila žandarmerije zbog nasilja koje već tri noći potresa brojne gradove u Francuskoj pošto je policajac ubio 17-godišnjeg mladića prilikom saobraćajne kontrole.

Dodatne pokretne snage će takođe biti raspoređene, navela je vlada. Takođe je rečeno da će biti otkazani veliki događaji koji mogu da predstavljaju rizik za javni red u zavisnosti od lokalnih situacija.

Te odluke su dio mjera usvojenih danas na kriznom ministarskom sastanku kome je prisustvovao predsjednik Emanuel Makron. To je bio drugi krizni sastanak u dva dana.

Ministar unutrašnjiih poslova Žerald Darmanin i ministar za digitalizaciju Žan-Noel Baro sastaće se večeras u Parizu s predstavnicima digitalnih platformi da im ukažu na njihovu "odgovornost" u nasilju.

Sastanak će takođe biti prilika da se traži "podrška" platformi kao što su Tviter, Snapčet i Tiktok, da se identifikuju korisnici društvenih mreža koji učestvuju u prestupima, navodi se u saopštenju kancelarije premijerke.

Vlada takođe predviđa pojačano djelovanje carina da bi se kontrolisao transport zabranjenih proizvoda iz pograničnih područja.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.