Peković krajem 2022. godine raskinuo sponzorski ugovor sa Admiral bet kladionicama, vrijedan 288.000 eura

Peković krajem 2022. godine raskinuo sponzorski ugovor sa Admiral bet kladionicama, vrijedan 288.000 eura

Nakon što je M portal objavio račune koje je Košarkaški savez Crne Gore platio 15.800 eura za prevoz čarter letom predsjednika KSCG Nikole Pekovića, njegove porodice i prijatelja, kao i račune plaćanje njemačkom ljekaru za privatno liječenje predsjednika KSCG, otvorila su i se i druga brojna pitanja o poslovanju ovog sportskog saveza.

M portal je u posjedu informacije da je Peković krajem 2022. godine raskinuo sponzorski ugovor sa Admiral bet kladionicama, vrijedan 288.000 eura. Ugovor je potpisan 29. novembra 2021. godine i prema njegovim odredbama Admiral bet je trebalo da sponzoriše Košarkaški savez Crne Gore sa 72.000 eura godišnje, sve do 2025. godine.

Razlozi za raskid ovog ugovora su nepoznati, kao i podatak koliko su Admiral bet kladionice uplatile novca za KSCG u periodu do raskida ugovora.

M portal je u ponedjeljak poslao pitanja Košarkaškom savezu: koji su bili razlozi za raskid ugovora, koliko je novca Admiral bet ulatio, te su zatražili da im se dostavi kopija raskida ugovora između KSCG i Admiral bet. Do danas nikakav odgovor od KSCG nije stigao.

Takođe su pitali Košarkaški savez na koji način je kupljen putnički automobil od fizičkog lica, da li je KSCG raspisivao bilo kakav oglas za kupovinu automobila, a zatražili su i odluku Upravnog odbora KSCG o kupovini putničkog automobila za potrebe KSCG. Odgovore na ova pitanja nisu dobili.

Nakon prošlog pisanja M portala o nepravilnostima u radu Košarkaškog saveza Crne Gore, Peković je 16. juna uputio dopis Upravi za inspekcije poslove, Odsjek za inspekciju za sport, koji je zaveden pod brojem UPIN 0402-741/23-205581.

Inspektor za sport Ivan Todorović odgovorio je Pekoviću 19. juna dopisom u kojem, između ostalog, piše da se Pekovićeva inicijativa odnosi na provjeru rada Košarkaškog saveza Crne Gore i njegovih organa, primjenu, normativa i standarda u skladu sa Zakonom, poštovanje zakonskih obaveza, postupak donošenja i primjene opštih i pojedinačnih akata.

„Inicijativa je razmotrena o postupanju po istoj, u okviru nadležnosti, ovlašćenja i u skladu sa internom procedurom Uprave za inspekcijske poslove, bićete blagovremeno obaviješteni nakon izvršenog inspekcijskog nadzora“, obavijestio je Todorović Pekovića.

U međuvremenu, M portal je došao u posjed računa iz hotela „Waldorf Astoria Berlin“ u visini od 3.405 eura, koji je takođe platio KSCG. Toliko je iznosio boravak u tom hotelu za ekipu u sastavu predsjednik Olimpijskog komiteta Crne Gore Duško Simonović i njegov sin, bivši rukometaš Vesko Mujović i još jedna osoba sa istim prezimenom, kao i još jedan muškarac koji se preziva Petrović.  Boravak u berlinskom hotelu „Waldorf Astoria“, jednom od najluksuznijih lanaca hotela na svijetu, plaćen je 23. septembra 2022. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.