Milatović sa Stoltenbergom: Crna Gora je bila, jeste i biće kredibilna članica NATO saveza
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović sa Stoltenbergom: Crna Gora je bila, jeste i biće kredibilna članica NATO saveza

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se u sjedištu NATO-a u Briselu sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

Milatović je kazao da su liderstvo i politička posvećenost generalnog sekretara u ovim izazovnim vremenima dragocjenija nego ikada.

“Sastanak koji smo imali danas je još jedan dokaz poruke koju želim da istaknem, da je Crna Gora bila, jeste i biće kredibilna članica Alijanse. Vjerujem da će političke promjene koje su se desile u našoj zemlji donijeti i ubrzanje procesa evropskih integracija kroz unaprjeđenje vladavine prava, što će u konačnom značiti demokratsko sazrijevanje države a samim tim i unaprjeđenje kredibilnosti našeg članstva u NATO-u”, poručio je Milatović.

On je kazao da Crna Gora dijeli vrijednosti Alijanse i posvećeno podržava borbu Ukrajine za slobodu. Takođe je istakao da Crna Gora posvećeno doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, kao regiona od strateške važnosti za NATO.

“Crna Gora podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije u cilju deeskalacije tenzija. Normalizacija odnosa je osnova demokratskog, stabilnog i prosperitetnog Zapadnog Balkana kao sastavnog dijela Evropske unije”, saopštio je Milatović.

On je podsjetio da je na šestu godišnjicu članstva u Alijansi Crna Gora, godinu ranije od planiranog roka, ispunila obavezu iz Velsa i već u ovoj godini izdvaja 2 odsto BDP-a za odbranu.

Sastanak dva zvaničnika održan je u susret Samitu NATO-a u Litvaniji u julu koji je važan za budućnost Saveza i predsjednik Milatović, koji će predvoditi crnogorsku delegaciju na predstojećem samitu, je u tom smislu iskazao snažno zalaganje naše zemlje za jedinstvo Alijanse.

Predsjednik Milatović pozvao je generalnog sekretara NATO u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, kao dodatnu potvrdu savezništva. Između ostalog Milatović je istakao da bi posjeta mogla biti prilika da se zajednički oda počast nevino stradalim žrtvama iz 1999. godine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.