Pens: Ukoliko Rusija pobijedi, sigurno neće stati samo na Ukrajini
Majk Pens

”Trenutni skepticizam građana SAD ka vojnoj pomoći Ukrajini posljedica Bajdenove politike”

Pens: Ukoliko Rusija pobijedi, sigurno neće stati samo na Ukrajini

Bivši potpredsjednik SAD i jedan od kandidata za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke na izborima 2024. godine Majk Pens smatra da je neophodno nastaviti pružanje podrške Ukrajini, jer očekuje da će, ukoliko Kijev bude poražen, ruska vojska preći granicu neke članice NATO.

”Ako Rusija pobijedi Ukrajinu, očekujem da neće proći mnogo vremena prije nego što ruska vojska pređe još neku granicu, kada će i naši muškarci i žene u uniformama morati da idu u borbu”, rekao je Pens u intervjuu televiziji NBC, prenosi Sputnjik.

On je pojasnio da bi tada moglo da se radi o prelasku granice „saveznika u NATO – Poljske, Estonije, Letonije ili Litvanije”.

Prema njegovim riječima, trenutni skepticizam među Amerikancima u pogledu vojne podrške Ukrajini je „odraz nepovjerenja u predsjednika Džozefa Bajdena kao vrhovnog komandanta“.

”U našem nacionalnom interesu je da ruska vojska bude potisnuta iz Ukrajine, a ne da Bajden priča o sjajnim demokratskim ciljevima”, rekao je Pens, dodajući da će to, takođe, poslati signal Kini uvezi sa Tajvanom i cijelim azijsko-pacifičkim regionom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.