Vladimir Leposavić

Leposavić poručio

"Lista "Pravda za sve" prešla cenzus, desila se izborna krađa"

Nosilac liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić tvrdi da je njegova koalicija ostvarila parlamentarni status.

Leposavić je istakao da preliminarni rezultati DIK-a, po kojima je "Pravda za sve" osvojila 2.8 odsto ili 2.9 odsto, nisu rezultati glasanja nego rezultati prepravljanja glasačkih listića, zapisnika i krađe glasova.

"Krađa se dogodila po zatvaranju biračkih mjesta, na putu od biračkih mjesta do opštinskih izbornih komisija i u samim izbornim komisijama. Način na koji su pokradeni birači je upravo onaj koji sam opisao kada sam u popodnevnim satima izbornog dana dao izjavu i upozorio javnost i nadležne ustanove da se po zatvaranju birališa sprema krađa glasova koje su građani povjerili "Pravdi za sve", tvrdi Leposavić.

Naveo je da se krađa glasova desila onako kako je upozorio: prepravljanjem i dopisivanjem glasačkih listića tako što su važeći glasački listići "Pravde za sve" postajali nevažeći zaokruživanjem drugih ili svih brojeva na glasačkom listiću od strane članova biračkih odbora koji su ovim radnjama postali kriminalci. 

"To što su još uvijek u ovom trenutku neotkriveni, ne znači da nisu kriminalci", dodao je Leposavić. 

Leposavić je pojasnio da su tako došli do frapantnog podatka da je na izborima bilo navodno 4.000 nevažećih listića.

"To je četiri hiljade apstinenata koji su pošli u nedelju po onoj vrućini da zaokruže sve političare na listi jer su ljuti na sve političare", smatra Leposavić. 

Dodao je da ove radnje nisu samo za zatvor, već i za ozbiljno mentalno i medicinsko tretiranje.

"Ja znam da će većina reći da je to politika. Ja neću. To je kriminal koji se uobičajio do mjere nesagledavanja da te radnje vode u propast i očaj i same vinovnike. Zamislite to da kradete od svog komšije zbog nekog šefa koji i ne zna za vas, ali vam je nešto obećao. Valjda su i članovi biračkih odbora građani, a ne podanici i sluge. To smo valjda prevazišli 30. avgusta. Ako nismo, crno nam se piše. Neću sada i ovdje elaborirati do kakvih devijacija i posledica dovode ovakva ponašanja, jer se upravo trudimo da ih eliminišemo, da ispravimo nepravde, a time izbjegnemo i katastrofalne posledice po cijelo društvo", istakao je Leposavić.

Naveo je i da će upotrijebiti sve pravne i političke mehanizme da izborni proces završi tako što će pravda biti zadovoljena. 

"Izbori nisu završeni. Trajaće koliko god je potrebno dok se na biračkim mjestima gdje su članovi biračkih odbora krali građane ne izvrši ponovno glasanje i pošteno brojanje. Narod je doveden do očaja neodgovornim ponašanjem političara i državnih službenika. Neka bude pravde, makar sve propalo! Ja nisam ni anarhista ni defetista, ali ćemo braniti pravdu do kraja. Prije ili kasnije ćemo je i odbraniti", zaključio je Leposavić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.