Danas rasprava o smjeni Lepe Medenice
Lepa Medenica

Tužilački savjet raspravlja

Danas rasprava o smjeni Lepe Medenice

Tužilački savjet (TS) danas će razmatrati optužni predlog za razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice.

Predlog za razrješenje Medenice TS-u uputio je ministar pravde Marko Kovač, zbog sumnje da je vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog drzavnog tužilaštva (ODT) u Podgorici - Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića, u predmetu Belivuk - Miljković.

TS je, na vanrednoj sjednici 27. aprila, odlučio da predlog uputi disciplinskom tužiocu, koji je početkom juna podnio optužni predlog kojim je zatraženo razrješenje Medenice.

Radonjić i Boričić su optužbe protiv Medenice iznijeli na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Radonjić, tadašnji tužilac u ODT Podgorica, sada specijalni tužilac, rekao je da je nakon hapšenja dvojice službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) dobio poziv od Medenice koja je tražila da ih pusti na slobodu.

Te navode je potvrdio i Boričić koji je tada rukovodio ODT u Podgorici.

SLužbenici MUP-a su bili uhapšeni u predmetu ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Vuku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.