Zemljotres magnitude 6,2 pogodio Filipine, upozorenje na naknadne potrese
Ilustracija

Zemljotres magnitude 6,2 pogodio Filipine, upozorenje na naknadne potrese

Zemljotres magnitude 6,2 pogodio je Filipine, objavio je Američki geološki institut (USGS), a lokalne vlasti su poslale upozorenje na naknadne potrese.

Zemljotres se dogodio na dubini od 124 kilometara oko 10.00 po lokalnom vremenu (4.00 po srednjoevropskom vremenu) kod Kalatagana, u provinciji Batangas, blizu glavnog grada Manile.

Za sada nisu prijavljeni nastradali ili štete, ali su ekipe poslate da procjene posledice potresa, rekao je šef policije Kalatagana Emil Mendoza.

Rekao je i da su on i zaposleni u njegovoj policijskoj stanici istrčali napolje posle potresa.

Šef službe za upravljanje posledicama vanrednih događaja u Kalataganu rekao je da je potres trajao između 30 sekundi i minuta.

Osjetio se u glavnom gradu Manili gdje su stanovnici izletjeli iz zgrada.

Potresi se svakodnevno događaju na Filipinima koje se nalaze na “vatrenom pojasu“ Pacifika, zoni sa intenzivnom seizmičkom i vulkanskom aktivnošću.

Posljednji veliki potres dogodio se na sjeveru te zemlje u oktobru prošle godine. Bio je magnitude 6,4 i pogodio je grad Dolores u planinskoj provinciji Abra. U njemu je povrijeđeno više ljudi, oštećene su zgrade i dalekovodi u većem dijelu te oblasti.

Zemljotres magnitude sedam je pogodio provinciju Abra i u julu prošle godine a u tom potresu je bilo 11 mrtvih i više stotina povrijeđenih a izazvao je klizišta i pukotine u tlu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.