Grčka proglasila trodnevnu žalost zbog stradanja destine migranata: Vlasti strahuju da će broj nastaviti da raste
Ilustracija

Grčka proglasila trodnevnu žalost zbog stradanja destine migranata: Vlasti strahuju da će broj nastaviti da raste

Grčka je proglasila tri dana žalosti posle potonuća broda sa migrantima u Jonskom moru u kojem su, kako se strahuje, možda stradale stotine ljudi, saopštila je služba vršioca dužnosti premijera.

Obalska straža objavila je da je izvukla iz mora 79 tijela i spasila oko sto osoba. Spašeni su međutim rekli da je na brodu bilo više stotina ljudi.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) je saopštila da izvještaji sugerišu da je na brodu za koji se vjeruje da je iz oblasti Tobruk na istoku Libije isplovio ka Italiji, bilo do 400 migranata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.