Uhapšena bivša premijerka Škotske, Nikola Sterdžon
Nikola Sterdžon, Foto: EPA

Uhapšena bivša premijerka Škotske, Nikola Sterdžon

Bivša premijerka Škotske Nikola Sterdžon uhapšena je u vezi sa istragom o finansijama Škotske nacionalne partije (SNP).

Njen suprug, bivši izvršni direktor SNP-a Piter Murel, ranije je uhapšen u okviru istrage zajedno sa bivšim blagajnikom Kolinom Bitijem, prenosi N1.

Policija je 2021. godine pokrenula istragu  u vezi sa potrošnjom od oko 600.000 funti koje su prikupile pristalice za kampanju za nezavisnost Škotske.

Sumnja se da je prikupljeni novac trošen u druge svrhe, a policija je pretresla sjedište SNP-a i kuću Nikole i njenog supruga.

Mediji prenose da Sterdžon trenutno ispituju detektivi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.