Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale u barskoj opštini

Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale u barskoj opštini

Opština Bar i preduzeće “Komunalne djelatnosti” DOO započeli su danas aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale, koje su godinama unazad bile postavljane proizvoljno i mimo zakonskih pravila, prenosi Barinfo.

Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju. Ove reklame su značajno degradirale izgled i pejzažno okruženje trase koja je jedna od najprometnijih u državi, posebno u toku ljetnje turističke sezone. 

Do sada je uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana. 

"Opština Bar apeluje da, zajedničkim odgovornim ponašanjem,  nastojimo očuvati funkcionalnost i svrsishodnost imovine, a svako buduće oslikavanje reklama na zidovima biće oštro sankcionisano", navodi se u saopštenju iz Opštine Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.