Obale Lima u Beranama zatrpane smećem

Obale Lima u Beranama zatrpane smećem

Obale Lima u Beranama se nalaze u katastrofalnom stanju, a glavni razlog za to je isključivo ljudski faktor.

To su Portalu RTCG kazali u Nevladinoj organizaciji “Euromost”, koja se odavno profilisala kao vodeća organizacija za zastitu zivotne sredine na sjeveru države.

"Euromost je nakon Plava i Andrijevice, nastavila da evidentira i divlje deponije od Berana do Bijelog Polja”, naveli su iz ove organizacije.

Kroz snimke i fotografije jasno se vidi da su građani Berana, i pored akcija čišćenja obala Lima koje je organizovala opština, nastavili da nekontrolisano odlažu veliku otpad na obali Lima.

Boško Vulević iz Sportskog ribolovnog kluba "Berane" je naveo da je Komunalno preduzeće "Berane" odradilo sjajan posao i da su više puta očistili pojedine lokacije.

"Prije 15 dana sam obilazio ove lokacije i uvjerio se da nijesu izgledale ovako. Čudim se koliko se za 15 dana ponovo stvorilo smeća na ovim mjestima", kazao je on. 

Vulević je pozvao odgovorna lica i sve službe da svi zajedno rade na sprečavanju nelegalnog odlaganja smeća.

Ujedno je apelovao na građane da ne bacaju smeće, jer se, kako navodi, na taj način ruži grad i ruži država.

"Euromost će svaku evidentiranu deponiju od Plava, Andrijevice, Berana do Bijelog Polja, snimiti dostaviti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Opštinama, i u saradnji sa njima, Sportskim ribolovnim klubovima i gradjaima iz ovih Opština, nastaviti da djeluju u cilju vraćanja rijeke Lim, tamo gdje joj je mjesto, medju najčistijim rijekama u Evropi”, kazali su iz ove NVO. 

Oni su Portalu RTCG dostavili fotografije i video materijal koji su ovog vikenda napravili na obalama rijeke Lim na teritoriji opštine Berane.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.