Prigožin proziva Šojgua: Dođite u Ukrajinu, imate mnogo borbenog iskustva
Jevgenij Prižogin, Foto: AP

Prigožin proziva Šojgua: Dođite u Ukrajinu, imate mnogo borbenog iskustva

Sukob između Jevgenija Prigožina, šefa ozloglašene ruske privatne plaćeničke kompanije Vagner, i ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua se nastavlja.

Prigožin se nedjeljama žalio da rusko Ministarstvo odbrane ne isporučuje dovoljno municije njegovim plaćenicima, koji mjesecima pokušavaju da zauzmu ukrajinski grad Bahmut.

Danas je, međutim, objavio pismo u kojem cinično poziva Šojgua da posjeti Bahmut, prenosi Index.hr.

“Dragi Sergej Kužugetoviču,

trenutno jedinice privatne vojne kompanije Vagner kontrolišu više od 95 odsto naselja Bahmut i nastavljaju ofanzivna dejstva sa ciljem potpunog oslobođenja. Na bokovima Vagnera, gdje se nalaze snage Oružanih snaga Ruske Federacije, neprijatelj je izveo niz uspješnih kontranapada.

Uzimajući u obzir trenutnu tešku operativnu situaciju, kao i Vaše dugogodišnje iskustvo u borbenim dejstvima, pozivam Vas da dođete na teritoriju Bahmuta, koja je pod kontrolom paravojnih snaga Ruske Federacije, i samostalno procijenite stanje trenutne situacije. Hvala unaprijed, očekujem vaš pristanak“, navodi se u pismu ruskom ministru koje je Prigožin danas objavio.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.