Kralj Čarls: Napad Rusije na Ukrajinu napad na demokratiju
Kralj Čarls III

Kralj Čarls: Napad Rusije na Ukrajinu napad na demokratiju

Britanski kralj Čarls Treći upozorio je danas na "prijetnju" koju ruska invazija na Ukrajinu predstavlja za bezbjednost Evrope i "demokratske vrijednosti".

U govoru pred nemačkim poslanicima, Čarls III je istakao da svijet ipak nije samo posmatrao.

On je podvukao značajnu ulogu koju su Velika Britanija i Njemačka imale u podršci Kijevu, posebno na vojnom planu.

"Odluka Njemačke da pošalje veliku vojnu pomoć Ukrajini je hrabra, važna i dobrodošla", rekao je on.

Britanski kralj, prvi monarh koji je govorio u Bundestagu, pozdravljen je dugim aplauzom.

U govoru koji je održao uglavnom na njemačkom, Čarls Treći je pozivao na jedinstvo oko Ukrajine i klimatskih promjena.

Britanski kralj Čarls Treći juče je stigao u posjetu Njemačkoj, prvu posjetu inostranstvu od dolaska na tron. Prvobitno je trebalo da posjeti Francusku, a potom Njemačku, ali je posjeta Francuskoj odložena zbog protesta u toj zemlji.

Britanski kralj i kraljica supruga Kamila, dočekani uz vojne počasti kod Brandenburške kapije, boraviće u Njemačkoj do 31. marta.

Čarls i Kamila su sinoć bili gosti banketa u predsjedničkoj palati u znak proslave prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer opisao je kraljev dolazak kao "važan evropski gest".

Britanski kralj bi danas trebalo da se u Berlinu sastane sa ukrajinskim izbjeglicama i da posjeti njemačko-britansku vojnu jedinicu u regionu Brandenburg, zapadno od Berlina.

Kralj Čarls Treći sutra će otputovati u Hamburg, gdje se očekuje da će posjetiti projekat obnovljive energije.

U Hamburgu će kralj položiti vijence i na crkvu Svetog Nikole, porušenu tokom Drugog svjetskog rata i od tada pretvorenu u spomen obilježje.

Upisaće se i u gradsku "Zlatnu knjigu", koju je već potpisao 1987. tokom posjete sa svojom prvom suprugom, princezom Dajanom, dok je bio princ od Velsa.

Kraljica Elizabeta Druga boravila je u Njemačkoj 2015. godine za vrijeme kancelarke Angele Merkel. Njena posjeta sa suprugom, princom Filipom izazvala je veliki entuzijazam u Njemačkoj.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

30. 03. 2023 - 19:34

Cuj ovoga, on prica o demokratiji a ona sto ga je okotila pila djeciju krv, takodje jela djecu a najbolje joj prijatelje samo, nudila je pastetom od djecijeg "mesa". Na kruni je nosila devet milijardi dolara vrijednosti, po svijetu opljackanih i ukradenih dijamanata i mnostva raznih dragulja. Indija je podnela tuzbu za ukradeni dijamant vrednosto, nepunih dvadeset miliona dolara. Vekovima su se zla svijeta kod njih zacinjala, svima su im ruke krvave do ramena a usudjuje se izbacivati rec demokratija iz svojih poganih usta. Boga necete prevariti !!!
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.