Završeno prvo poluvrijeme, Jovetić propustio veliku šansu (0:0)

Završeno prvo poluvrijeme, Jovetić propustio veliku šansu (0:0)

Poslije prvih 45 minuta pod Goricom u duelu Crne Gore i Srbije nema golova. Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se u lijepom ambijentu, skoro punim tribinama, a naša reprezentacija ostavila je bolji utisak, bila ofanzivnija, više napadala, ali za sada nema golova.

Crna Gora je od starta djelovala ofanzivnije i konkretnije. Naša reprezentacija imala je veći posjed lopte, željela da atakuje ka golu rivala, dok je Srbija imala problem da iskontroliše sredinu, gdje je Crna Gora bila sigurnija. Izabranici Miodraga Radulovića imali su veći posjed, a prvu šansu dočekali su u 11.minutu, kada je nakon kornera Hakšabanovića Vujačić šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Poseban ton igri našeg tima davao je Stefan Savić, koji je sjajno držao odbranu, tako da je Srbija bila bez prave mogućnosti da priprijeti. Vrlo angažovani Hakšabanović i u 18.minutu izborio se za loptu, pokušao dupli pas sa Krstovićem, ali je dobro reagovala odbrana gostiju. Ipak, samo minut kasnije pokušao je Krstović, ali bez prave opasnosti po gol Srbije. Bio je to period kada se osjetilo da Crna Gora pravi pritisak, a u 20.minutu seriju napada naša selekcija mogla je da „naplati“ golom. Pogriješio je Milinković – Savić, Jovetić pokušao da ga lobuje, ali je golman Srbije ipak uspio da se iskupi i uhvati loptu.

Čekala se reakcija Srbije, koja je prvi udarac ka našem golu uputila tek u 29.minutu – Mitrović je uspio da se izbori za poziciju, ali je lopta otišla pored gola.

U finišu prvog dijela, tačnije u 41.minutu, Miodrag Radulović morao da je izvrši prinudnu izmjenu, jer je zbog povrede izašao Žarko Tomašević, a njegovo mjesto zauzeo je Nikola Šipčić.

Crna Gora meč je počela sa formacijom 3-5-2: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević - Vešović, Šćekić, Savićević, Hakšabanović, Marušić - Jovetić, Krstović, dok je Srbija u formaciji 3-4-2-1 počela sa sastavom: V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić, Ilić, Grujić, Mladenović - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.