Ćorović: Milatovića ne bi trebalo da čudi što dijaspora nema povjerenja u one koji su očistili institucije od Bošnjaka
Jasmin Ćorović

Ćorović: Milatovića ne bi trebalo da čudi što dijaspora nema povjerenja u one koji su očistili institucije od Bošnjaka

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović bio je dio Vlade koja je našim državljanima na privremenom radu u inostranstvu htjela oduzeti prebivalište, saopštio je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS).

"Zbog toga ne bi trebalo da ga čudi što dijaspora u ovom trenutku nema povjerenja u one koji su 2020. godine, ekspresno očistili institucije od Bošnjaka, zaustavili kapitalne projekte na sjeveru i krenuli u izmjene zakona, kako bi oduzeli prebivalište našim gradjanima na privremenom radu u inostranstvu i time ih lišili biračkog i mnogih drugih prava koja iz prebivališta proizilaze", istakao je Ćorović reagujući na stavove Milatovića, izrečenih u emisiji Načisto, koja je emitovana sinoć na TV Vijesti, a koji se tiču Bošnjačke stranke i njenog djelovanja.

"Pokret Evropa sad je iskazao želju da se sastane sa rukovodstvom BS, u vezi podrške za predsjedničke izbore. Mi smo razgovor prihvatili i vjerujem u jednoj prijatnoj atmosferi, razmijenili mišljenja u vezi sa političkom situacijom, položajem Bošnjaka, "etničkim čišćenjem" institucija nakon promjene vlasti 2020. godine, a od strane Vlade u kojoj je Milatović bio ministar, kao i mnogim drugim temama. Sastanku je prisustvovao potpredsjednik BS, zajedno sa dvojicom članova Predsjedništva, jer smo smatrali da je politički korektno da se razgovori u tom trenutku vode na nivou potpredsjednika, imajući u vidu da je Jakov Milatović zamjenik predsjednika pokreta ES. Dakle, sva priča da se predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović nije pojavio na dogovorenom sastanku nije u skladu sa činjenicama jer sastanak sa njim nije ni dogovoren", istakao je Ćorović u saopštenju objavljenom na sajtu BS.

On je dodao da kada je riječ o navodnim "procesima" koji se dešavaju unutar BS, zahvaljuju Milatoviću na brizi.

"Međutim, želimo da zna on i cjelokupna javnost da se odluke u BS donose na nivou organa partije i da je odluka Predsjedništva kojeg kandidata treba podržati rezultat mišljenja članova GO iznešenog na sjednici tog organa stranke", rekao je Ćorović.

On je poručio da su na kraju, donijeli ispravnu odluku o tome kojeg kandidata treba podržati, a to je kako je kazao potvrdio i rezultat u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petnjici.

"Kada je riječ o našoj dijaspori, želimo podsjetiti gospodina Milatovića da je on bio dio Vlade koja je našim državljanima na privremenom radu u inostranstvu htjela oduzeti prebivalište. Zbog toga ne bi trebalo da ga čudi što dijaspora u ovom trenutku nema povjerenja u one koji su 2020. godine, ekspresno očistili institucije od Bošnjaka, zaustavili kapitalne projekte na sjeveru i krenuli u izmjene zakona, kako bi oduzeli prebivalište našim gradjanima na privremenom radu u inostranstvu i time ih lišili biračkog i mnogih drugih prava koja iz prebivališta proizilaze", kazao je Ćorović.

Po njegovim riječima, BS baštini ideju partnerstva i saradnje sa svima koji žele dobro bošnjačkom narodu, svim građanima i državi Crnoj Gori.

"Vjerujemo da će gospodin Milatović, kao neko ko za sebe kaže da je Evropejac, svoje pacifističko opredjeljenje potvrditi i u praksi. Ne samo deklarativno, već i suštinski. Do tada, naš stav o njemu i njegovoj politici moramo bazirati na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje nam ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore", zaključio je Ćorović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.