Policajci osumnjičeni da su u
Ilustracija

Policajci osumnjičeni da su u "službi" kavčana: Čiste sektor bezbjednosti na osnovu "SKY"-a

U poslednjih godinu dana na udaru policije i tužilaštva je kavački klan i osobe koje su prema evidenicji istrage označene kao njihovi saradnici. Tako su lisice na ruke stavljene i pojedinim službenicima policije ali i onima koji su već više godina van službe.

Jučerašnja opsežna akcija obuhvatila je više službenika policije, a osnova za nju je prema nezvaničnim informacijama takođe  bila "SKY" komunikacija.

Tako je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva juče procesuiran  službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović,  inspektora u Sektoru za borbu protiv droga Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Ivan Stamatović, bivši službenik Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojša Bugarin. 

Prema navodima istrage, provjerava li se da li su pomenuta lica odavala navodnim vođama i pripadnicima kavačkog klana informacije iz službe na osnovu kojih su izbjegli hapšenja ranije i neometano vršili ilegalne poslove koji se vezuju i za šverc narkotika.

Kao što je portal Dan ranije pisao, prve istrage u kojima se povezuju lica iz službe sa kavčanma počele su 2016. godine.

One su se vezale i za službenike MUP-a Srbije i tamošnje policije. Međutim, nedugo nakon toga, kreću zvanične objave u medijima koje se odnose i na pojedine službenike u redovima crnogorske policije.

Uglavnom, prema navodima tužilaštva, osumnjičeni za "izdaju" svoje službe "saradnjom" sa kavačkim klanom,  uglavnom su to osobe koje se vode da su na visokim pozicijama u službama.Podsjećanja radi, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je u intervjuu za "Dan" da je nakon dugo vremena, policija postala institucija kojoj se u Crnoj Gori najviše vjeruje. Prema njegovim riječima, Crna Gora više nije oaza za kriminalne organizacije i poligon za njihove kriminalne obračune.

Tom prilikom je naglasio da će ministartstvo zadati završni udarac mafiji uklanjanjem njihovih saradnika u policiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.