Danilović: Ujedinjena ne pristaje na rekonstrukciju pale Vlade
Goran Danilović

Danilović: Ujedinjena ne pristaje na rekonstrukciju pale Vlade

Lider Ujedinjene Crne Gore i predsjednički kandidat Goran Danilović kazao je da taj politički subjekt ostaje pri ranijem stavu da neće podržati rekonstrukciju Vlade Dritana Abazovića. Prema njegovim riječima, ukoliko mandatar za sastav vlade Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih sedam dana - dobiće podršku Ujedinjene.

"UCG i ja u njeno ime smo rekli prije više od dva mjeseca da mi rekonstrukciju vlade koju smo oborili jer je izglasao DPS nećemo podržati. Dakle taj stav se nije niti će se promijeniti. Sve verzije rekonstrukcija i "genijalnosti" na tu temu takođe odbijamo - ne mijenjamo stavove kao čarape", poručio je Danilović u izjavi za RTCG. 

Dodaje da će podržati ako Lekić u narednih sedam dana predloži kabinet.

"Podržaćemo, jer smo mu prije tri mjeseca dali podršku. Podsjećam, međutim, da smo 4. januara, neslavno završili pregovore i da je DF najavio da idemo na izbore, a mi svim srcem podržali", poručuje Danilović.

Prema njegovim riječima,  UCG je sve je  čistih stavova od početka.

"Ako bilo ko hoće neku avanturu u poslednjih šest dana kojom bismo se obrukali kao većina i pokazali da se plašimo Đukanovića, u tome učestvovati nećemo. Sa UCG je sve uvijek kristalno jasno - trgovine nema", zaključio je Danilović.

Podsjećamo, mandatar za sastav Vlade Miodrag Lekić, zahvaljujući odredbama Zakona o predsjedniku ima rok do 16. marta da predloži Skupštini saziv kabineta.

Ukoliko do toga ne dođe, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ima ustavnu mogućnost raspuštanja Parlamenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.