Danilović: Ne bih pristao da budem poslušan ni kada bi mi garantovali predsjedničku funkciju
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Danilović: Ne bih pristao da budem poslušan ni kada bi mi garantovali predsjedničku funkciju

Nikad ne bih pristao da zbog lakšeg izbora, pa i na funkciju predsjednika, prilagodim priču za tuđe osjetljive uši, da služim tim ušima i da zaboravim ko me je izabrao, poručio je predsjednički kandidat Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović na promotivnom skupu u Mojkovcu.

U mojkovačkom centru za kulturu u večeras u 19 časova je počeo promotivni skup predsjedničkog kandidata UCG koji je označio početak zvanične kampanje.

“I to iz grada koji je, kako je rečeno, Stranci i njenom kandidatu za predsjednika važan i istorijski, ali kao i sredina u kojoj je Stranka u samostalnom nastupu osvojila više od šest odsto glasova podrške”, saopštila je ta partija.

U svom obraćanju Danilović je poručio da ne bi “pristao da bude poslušan ni kada bi mu garantovali predsjedničku funkciju”.

,,Biti predsjednik Crne Gore – čast je, rekao sam i ranije. Čast je biti kandidat ali pod uslovom da nijeste namjerni da prevarite u obećanjima ili da ne održite riječ. Sramota je za Crnu Goru da je imala predsjednike poput aktuelnog koji je više slušao šta se od njega očekuje sa stranih adresa nego što je brinuo o interesu zemlje koju predstavlja. Nikad ne bih pristao da zbog lakšeg izbora, pa i na funkciju predsjednika, prilagodim priču za tuđe osjetljive uši, da služim tim ušima i da zaboravim ko me je izabrao. Možda bi ta tvrdoglavost značila da zbog neposlušnosti prema različitim centrima moći ne budem dugo predsjednik, ali bih i tu činjenicu prihvatio i javno saopštio kao najveću čast. Neko jednom mora reći: ne! Ukoliko mi vi građani date povjerenje, računajte na tvrdoglavost koja znači čuvanje dostojanstva”, rekao je.

Danilović se potom i osvrnuo i na druge aktuelne teme.

Pored njega, kako su naveli iz partije, na konvenciji su govorili šef Izbornog štaba i predsjednik Izvršnog odbora Danilo Jokić, član Predsjedništva i poslanik Vladimir Dobričanin, član Predsjedništa Željko Furtula, potpredsjednik OO UCG u Beranama Ana Radovanić, predsjednik Izvršnog odbora Glavnog grada Milivoje Brković, predsjednik OO UCG u Mojkovcu Dragoslav Jokić kao i sekretar Izvršnog odbora te partije Ljubica Simonović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.