Trener Pari Sen Žermena: Razumijem bijes navijača i mi smo zabrinuti

Trener Pari Sen Žermena: Razumijem bijes navijača i mi smo zabrinuti

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da su u ekipi zabrinuti zbog slabijih rezultata, ali da svi moraju "manje da pričaju, a više da rade", uoči predstojeće prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

"Moramo manje da pričamo, a više da radimo i da na pravi način analiziramo stvari", kazao je Galtje.

Trener pariske ekipe ima razloga za brigu, pošto je njegova skupocjena ekipa izgubila četiri puta u posljednjih 10 utakmica i primila 13 golova, a Bajern podiže formu, nakon što je postigao 11 golova u tri utakmice.

"Naravno da igrači imaju svoj ponos, imam ga i ja. Da, zabrinuti smo zbog utakmice sa Bajernom, ali moramo biti bistre glave", istakao je Galtje.

Pari Sen Žermen je prije pauze zbog Svjetskog prvenstva bio neporažen, ali je poslije tog takmičenja pao u formi i izgubio od Lansa, Rena, Olimpika iz Marseja i Monaka. Takođe, četiri od pet pobjeda tokom niza od 10 utakmica ostvarene su protiv slabijih ekipa ili onih manjih u Kupu.

"Vrijeme je da začepimo, da prestanemo sa pričom, znamo da moramo mnogo da se popravimo", rekao je kapiten Pari Sen Žermena Markinjos poslije prošlonedjeljnog poraza od Olimpika u Kupu i pozvao saigrače da reaguju na slabe rezultate.

Pari Sen Žermen je u subotu u prvenstvu izgubio od Monaka 1:3, a poraz bi bio mnogo teži da golman Đanluiđi Donaruma nije imao sedam odbrana.

Nekoliko desetina navijača okupilo se u nedjelju ispred trening centra i zviždali su igračima koji su došli na trening.

"Razumijem bijes navijača", rekao je Galtje.

Pari Sen Žermen je 2019. godine postao prva ekipa koja je eliminisana iz Lige šampiona, a koja je u prvoj utakmici na gostujućem terenu pobedila sa 2:0, nakon što je na svom stadionu izgubila od Mančester junajteda 1:3.

Takođe, pariski tim je prvi koji je eliminisan iz Lige šampiona poslije pobjede u prvoj utakmici 4:0, nakon što je izgubio na Kamp Nou od Barselone 1:6.

Prošle sezone napadač Reala Karim Benzema postigao je u revanšu tri gola za manje od 20 minuta i izbacio iz takmičenja Pari Sen Žermen, koji je imao prednost iz prve utakmice.

"Ne, nema razloga da budemo zabrinuti", rekao je odbrambeni igrač pariske ekipe Presnel Kimpembe uoči dvomeča sa Bajernom.

"Moramo da se probudimo. Računaju se djela, a ne riječi", dodao je on.

Bajern je rekorder Bundeslige sa 32 titule, a šesti trofej u Ligi šampiona osvojio je 2020. godine pobjedom protiv Pari Sen Žermena u finalu, 1:0, golom Kingslija Komana.

Bajern je u subotu pobijedio Bohum sa 3:0, ali trener Julijan Nagelsman nije bio zadovoljan.

"Ako u utorak budemo igrali ovako, to neće biti dovoljno", rekao je Nagelsman.

Bajern je prošao u osminu finala poslije svih šest pobjeda u Grupi C, a Pari Sen Žermen je bio drugi u Grupi H, iza Benfike.

U drugoj utakmici osmine finala u utorak od 21 čas u Italiji igraju Milan - Totenhem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.