Bajden: Nisam upoznat sa sadržajem povjerljivih dokumenata iz bivše kancelarije
Džozef Bajden

Bajden: Nisam upoznat sa sadržajem povjerljivih dokumenata iz bivše kancelarije

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je da nije upoznat sa sadržajem povjerljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsjednik, pronađenih u jednoj od kancelarija koje je koristio u međuvremenu.

“Obaviješten sam o otkriću i bio sam iznenađen kada sam saznao da su vladina dokumenta odnijeta u ovu kancelariju. Ali ne znam šta je u dokumentima“, rekao je američki predsjednik novinarima na konferenciji za novinare posle sastanka sa meksičkim predsjednikom i premijerom Kanade u Meksiko Sitiju.

Bajden je dodao da će njegovi advokati “u potpunosti sarađivati“ u vezi sa ovim dosijeima.

Bijela kuća je u utorak saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguća povjerljiva dokumenta pronađena u nekadašnjim kancelarijama predsjednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu.

Specijalni savjetnik predsjednika Ričard Zauber rekao je da je “mali broj dokumenata sa povjerljivim oznakama“ otkriven dok su Bajdenovi advokati praznili kancelarije Pen Bajden centra (Penn Biden Center).

Bajden je u tom centru imao kancelariju otkako je napustio potpredsjedničku funkciju 2017. do pokretanja predsjedničke kampanje 2019.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.