Konatar: Medojević neće biti koordinator službi bezbjednosti u Vladi ako u njoj bude participirala URA; Danilović: Nismo za to da trajemo do 2024. godine
Miloš Konatar, URA

Konatar: Medojević neće biti koordinator službi bezbjednosti u Vladi ako u njoj bude participirala URA; Danilović: Nismo za to da trajemo do 2024. godine

Po prirodi na sve gledam pozitivno i očekujem i da se ovaj proces završi pozitivno. Ne bih baratao rokovima niti vidim potrebu za tim, Treba postići najbolji dogovor na zadovoljstvo svih nas i očekujem da gospodin Lekić uskoro okonča pregovore o formiranju nove Vlade, rekao je funkcioner URE Miloš Konatar u emisiji „Neki to vole vruće“ Adria televizije, prenosi portal Adria.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović istakao je da danas počinje rok za formiranje 44. Vlade Crne Gore.

“Ja očekujem da to bude opošljeno do kraja januara“, rekao je Danilović.

Funkcioner SDP-a Mirko Stanić podsjetio je da je njegova partija kao opoziciona ušla u parlament.

“Mi smo u opoziciji od 2015. godine. Bili smo na primjer na protestima “Odupri se“ nakon afere Koverta. Tri četvrtine građana traži vanredne parlamentarne izbore. Imamo jasne poruke EU i NATO partneri šta znači formiranje Vlade po ovom novom zakonu. Imamo sve organe u v.d. stanju. Mislim da 44. Vlada neće biti formirana na ovim osnovama. U politici u Crnoj Gori jedino što je izvjesno je da je sve neizvjesno“, rekao je Stanić.

Konatar kaže da nije moguće da Nebojša Medojević bude koordinator službi bezbjednosti u novoj Vladi, ako URA bude u njoj participirala.

“Mi smo prije 2020. godine imali kritike na račun vlasti da nema vidljivih pomaka u borbi protiv kriminala i korupcije. Želimo da tu borbu nastavimo sa odgovarajućih pozicija. Ne mislim da su te spekulacije loše, ali mi smo u istorijskom trenutku pokrenuli jedan tranzicioni period koji nas dovodi do toga da smo na pragu treće Vlade u jednom mandatu“, naveo je Konatar.

Danilović je rekao da je saglasan sa Konatarom da se pozicije u izvršnoj vlasti dogovaraju na vrijeme.

“Moj stav je da ne moramo pošto - poto formirati Vladu. Da imamo funkcionalan Ustavni sud, Ujedinjena Crna Gora bi bila za vanredne parlamentarne izbore i imalo bismo ih. Doslovce nas je natjerao predsjednik države i DPS-a da uradimo nešto, imajući odgovornost. Ne možemo da sa Vladom koja je pala u avgustu čekamo naredni avgust. Navikli smo da radimo u “pet do 12“ i danas smo dužni da vodimo Crnu Goru u skladu sa zakonom i Ustavom. Ako smo ranije kao opozicionari mogli da budemo dobri ili loši, danas moramo da budemo najbolji. Nemamo ništa protiv da se izbori dogode i nismo za to da ova Vlada traje do 2024. godine. UCG će insistirati da se ispoštuje dogovor i da se rad Vlade provjeri nakon šest mjeseci“, naveo je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.