Ambasadorka Marsela posjetila Evropu sad!: Razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji

Ambasadorka Marsela posjetila Evropu sad!: Razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji

Ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, posjetila je danas Pokret Evropa sad! i razgovarala sa zamjenikom predsjednika, mr Jakovom Milatovićem i članom Predsjedništva dr Filipom Ivanovićem.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, naročito u kontekstu rezultata izbora u Podgorici.

"Posebna pažnja posvećena je razmatranju trenutne institucionalne krize, izazvane blokadom Ustavnog suda i izglasavanjem Zakona o predsjedniku.
Predstavnici Evrope sad! su ambasadorki prenijeli svoju zabrinutost povodom neglasanja za sudije Ustavnog suda i ponovili stav da su vanredni parlamentarni izbori, odmah nakon uspostavljanja funkcionalnog Suda, jedino čisto i demokratsko rješenje trenutne situacije. Takođe su iskazali posvećenost Pokreta evropskim integracijama i istakli prioritet pristupanja Crne Gore EU, kao glavnog strateškog cilja", saopšteno je iz Pokreta Evropa Sad.
Ambasadorka Marsela je zahvalila mr Milatoviću i dr Ivanoviću na iskazanim stavovima i apostrofirala značaj ispunjenja evropske agende, te važnost spremnosti na politički dijalog.

Sagovornici su se saglasili da i u narednom periodu nastave intenzivnu komunikaciju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.