Dukaj: Ministarstvo javne uprave prati situaciju u svakoj lokalnoj samoupravi, postupaće kada se za to ostvare uslovi
Marash Dukaj

"Vlada će upozoriti SO, ako ne održava sjednice, da bezbijedi ostvarivanje svojih funkcija"

Dukaj: Ministarstvo javne uprave prati situaciju u svakoj lokalnoj samoupravi, postupaće kada se za to ostvare uslovi

Kad skupština opštine duže od šest mjeseci ne održava sjednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze, Vlada će upozoriti skupštinu da bezbijedi ostvarivanje svojih funkcija, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

"Ako skupština nakon upozorenja ne uspostavi obavljanje zakonom utvrđene obaveze, Vlada će, na predlog Ministarstva javne uprave, raspustiti skupštinu i imenovati odbor povjerenika koji će preuzeti funkciju skupštine", kazao je Dukaj.

 Kad skupština opštine duže od šest mjeseci ne održava sjednice, ne izvršava odluke nadležnih sudova ili ne izvršava zakonom utvrđene obaveze, Vlada će upozoriti skupštinu da bezbijedi ostvarivanje svojih funkcija.
(1/3)

— Marash Dukaj (@mdukaj1) December 10, 2022

Istakao je da Ministarstvo javne uprave prati zakonski kontinuitet održavanja sjednica skupština i ostvarivanja prava građana u svakoj lokalnoj samoupravi, i postupaće u svakoj situaciji kada za to budu ispunjeni uslovi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.