Budvanska URA: Po prvi put za projekte u Budvi državnim budžetom planirana značajna sredstva
Građanski pokret URA

Budvanska URA: Po prvi put za projekte u Budvi državnim budžetom planirana značajna sredstva

“Po okončanju lokalnih izbora, nastupio je period da se predizborna obećanja građanima pretoče u realnost. Budvanska URA će učestvovati u ostvarivanju svih projekata od značaja za grad i dogovorena je buduća saradnja na principima zajedničkog djelovanja ka istom cilju – održivi razvoj Budve i stvaranje uslova za kvalitetniji život svih njenih građana“, saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, udruženi napori lokalnih činilaca vlasti ne bi bili dovoljni za ostvarivanje zacrtanih ciljeva bez podrške Vlade Crne Gore i premijera Dritana Abazovića koji su prepoznali kvalitet najavljenih projekata i predložili opredjeljivanje značajnih  budžetskih sredstava za opštine na jugu Crne Gore.

“Za izgradnju bulevara Jaz – Tivat, izuzetno važne saobraćajnice za razvoj turizma i rješavanje infrastrukturnih problema predložen je iznos od 7.000.000,00 eura. Za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva – Bečići planirano je izdvajanje u iznosu od 1.503.000,00 eura. Adaptacija Doma zdravlja biće podržana sa 220.000,00 eura. U planu je i rekonstrukcija otvorenog bazena na Pizani kod Starog grada uz podršku od 700.000,00 eura. Za početak izgradnje vrtića u naselju Dubovića predložen je iznos od 55.000,00 eura“, navode iz budvanske URE.

Oni su istakli značaj saradnje vlasti na državnom i lokalnom nivou.

“To je, kroz nesebičnu podršku premijera Dritana Abazovića i Vlade, rezultiralo činjenicom da se po prvi put za projekte planirane u Budvi predloženim budžetom planiraju ovako visoka finansijska sredstva“, zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.