BiH: U akciji „Dijamant 2“ uhapšen ministar za ljudska prava i izbjeglice

BiH: U akciji „Dijamant 2“ uhapšen ministar za ljudska prava i izbjeglice

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u operativnoj akciji "Dijamant 2". Osim ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića, uhapsili još jednu osobu, prenosi N1.

Iz SIPA su saopštili da su u akciji pretreseni poslovni i stambeni objekti na četiri lokacije i da su uhapšene dvije osobe.

Naveli su je prilikom pretresa otkrivena i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je SIPA uhapsila ministra za izbjegla i raseljena lica u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića (DNS), koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, korupciju i nepotizam. Lučić se sumnjiči za zloupotrebe u trošenju sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisiranje vozila kod neovlašćenih osoba, zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti.

Prema saznanjima Bete iz izvora bliskih SIPA, druga uhapšena osoba je pomagala Lučiću da nabavi dokumentaciju kojom je prikrivao servisiranje vozila ministarstva kod neovlašćenih servisera.

SIPA je u aprilu ove godine u akciji „Dijamant“ uhapsila Lučićevog pratioca Miloša Nikolića, zbog prodaje droge. Nikolić je tada uhvaćen u prodaji deset kilograma spida.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.