“Vjerujem da ministri u Vladi ne pristupaju prijetnjama kao rešenju problema“
Dritan Abazović

Abazović pozvao Božović da se obrati nadležnim organima povodom navoda da joj je prijetila ministarka Vlaović

“Vjerujem da ministri u Vladi ne pristupaju prijetnjama kao rešenju problema“

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozvao je direktorica Centra savremene umjetnosti Jelenu Božović da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina povodom njenih navoda da je izložena prijetnjama i neprikladnim porukama ministarke kulture Maše Vlaović i njene bliske saradnice Milene Mijović Durutović.

“Vjerujem da ministri u Vladi Crne Gore ne pristupaju rješavanju problema kroz navodne prijetnje. Kao građanin i političar sam se uvijek borio protiv takve prakse, zbog čega pozivam direktoricu Centra savremene umjetnosti Crne Gore da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina”, kazao je on.

Strateški, ističe Abazović, planiraju razvoj muzejske djelatnosti u Crnoj Gori, shodno dobrim međunarodnim praksama, zbog čega “podržavamo početak transformacije Centra savremene umjetnosti u novi, moderni Muzej savremene umjetnosti”.

“Crna Gora i naši stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti, to dugujemo i generacijama koje dolaze. Kultura je reprezent jednog društva i vremena u kojem je nastala. Ona ima moć prosvjetljenja i zbližavanja ljudi”, istakao je premijer u tehničkom mandatu.

Vlada će, kroz Ministarstvo kulture i medija, a u saradnji sa Glavnim gradom, najavio je Abazović, u narednim mjesecima odrediti konačnu lokaciju izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, nakon čega se može pristupiti raspisivanju međunarodnog konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.