Ruska NVO Memorijal: Ne postoji diplomatsko rešenje za rat u Ukrajini
Foto: Reuters

Ruska NVO Memorijal: Ne postoji diplomatsko rešenje za rat u Ukrajini

Trenutno "ne postoji diplomatsko rešenje" za rat u Ukrajini, izjavila je Irina Čerbakova, koja je suosnivač ruske nevladine organizacije za ljudska prava Memorial, koju su ruske vlasti raspustile.

"Apsolutno sam uvjerena da nema diplomatskog rešenja sa Putinovim režimom, sve dok je još tu“, rekla je u Hamburgu Čerbakova, koja je napustila Rusiju posle na Ukrajinu i trenutno boravi u Njemačkoj.

Prema njenim riječima, za sada je jedino rešenje vojno, iako diplomatija može da igra značajnu ulogu u rešavanju sukoba.

"Diplomatija može da interveniše tek kada Ukrajina bude ocijenila da je pobijedila u ratu i da taj rat može da bude okončan“, rekla je ruska aktivistkinja i ocijenila da su sada preuranjeni i "detinjasti“ pozivi za mir.

NVO Memorijal je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir, zajedno sa bjeloruskim aktivistom za ljudska prava Alesom Bjaljackim i ukrajinskim Centrom za građanske slobode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.