Nedvosmislena podrška SAD procesu evropskih integracija Crne Gore

Dukaj - Eskobar

Nedvosmislena podrška SAD procesu evropskih integracija Crne Gore

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, potvrdili čvrstu posvećenost Crne Gore evropskom i evroatlanskom putu i vrijednostima, i razmijenili informacije i mišljenja o političkoj, bezbjednosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

Zamjenik pomoćnika, Eskobar, naglasio je jasnu i nedvosmislenu podršku SAD procesu evropskih integracija Crne Gore.

"Jedna od glavnih tema razgovora bilo je otklanjanje štetnih posljedica sajber napada kojim je Crna Gora bila izložena.Povodom toga, na sastanku je potvrđena spremnost SAD da, kroz ekspertsku podršku i pomoć, podrže Crnu Goru, kako u saniranju štete, tako i u širem kontekstu, stvaranju normativnog okvira i institucionalne infrastrukture za prevenciju napada ovakve vrste i jačanje sistema sajber bezbjednosti prostora Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.