Dijaspora 28. decembra organizuje protest ispred Skupštine u Podgorici: Odlazećem premijeru poručujemo da napusti retrogradnu politiku 90-ih koja je nas otjerala sa naših ognjišta
Ilustracija

Dijaspora 28. decembra organizuje protest ispred Skupštine u Podgorici: Odlazećem premijeru poručujemo da napusti retrogradnu politiku 90-ih koja je nas otjerala sa naših ognjišta

Savez Asocijacije Crne Gore u Njemačkoj najavio je da će zbog, kako kaću, zabrinjavajuće bezbjedonosne situacije u Crnoj Gori dijaspora organizovati protest 28. decembra na platou ispred crnogorskog parlamenta u Podgorici.

Saopštenje Saveza Asocijacija Crne Gore u Njemačkoj prenosimo inegralno:

Povodom sveukupne političke ekonomske i bezbjedonosne situacije u našoj drzavi Crnoj Gori, mi dijaspora iz Hannovera, Berlina, Hamburga, Münchena, Stuttgarta, Dortmunda, Kassela i ostalih gradova Njemačke gdje žive naši građani, želimo se obratit Crnogorskoj javnosti i aktuelnom odlazećem premijeru.

Poštovane, dame i gospodo, poslije skoro dvije godine urušavanja države i njenih institucija privrednog i ekonomskog sunovrata koji nas vodi u finansijski bankrot nepoštovanja Ustava i Zakona te svakodnevne anarhije koja se sprovodi nad građanima milenijumske Evropske Crne Gore od strane aktuelne vlasti, želimo ovim putem poslati jasnu poruku aktuelnoj odlazećoj vlasti i aktuelnom odlazećem presjedniku Vlade da prestanu da budu “šegrti” onih jahača apokalipse i izgubljenih ratova kojima su na isti način početkom 90-tih sa kojima su sada u vlasti orkestrirali i podsticali krvoproliće i nezapamćene zločine na prostorima bivše države.

Opasnosti novog prekrajanja granica hegemonističkih velikodržavnih projekata i najgorih oblika nacionalizama i vjerskih radikalizama predvođenih diktatorima i autokratama realna su prijetnja našoj državi i svim građanima.

Mi, dijaspora sa Zapada koji smo isti “protjerani” sa naših ognjišta, upravo od onih kojima su, trenutnim vođama Srbije i Crne Gore, isti bili uzori tada i sada, nećemo dozvoliti da nam isti urušavaju našu Crnu Goru.

Mi i sva ukupna dijaspora Crne Gore koja nas trenutno ima cc 73.000 želimo se pridružiti svim srcem u odbrani naše jedne i jedine suverene Evropske Crne Gore.

Zbog zabrinjavajuće bezbjedonosne situacije koja se odvija u našoj Crnoj Gori izazavla je sveukupno ujedinjenje dijaspore, koja će krajem decembra tačnije, 28.12. 2022. organizovati mirni protest gdje će sva dijaspora biti na jednoj adresi, a to je plato Skupštine Crne Gore gdje ćemo se okupiti u odbrani Crne Gore.

Ovim želimo još jednom uputiti apel odlazećoj vlasti da prestanu podrivati temelje antifašističke multinacionalne građanske i demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.