Kanje Vest najavio kandidaturu na predsedničkim izborima u SAD: Muzičar pozvao Trampa da bude potpredsjednički kandidat na njegovoj listi
Kanje Vest

Kanje Vest najavio kandidaturu na predsedničkim izborima u SAD: Muzičar pozvao Trampa da bude potpredsjednički kandidat na njegovoj listi

Reper Kanje Vest objavio je da će se kandidovati na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama 2024. godine, javlja BBC.

Muzičar, koji je promenio svoje ime u “Je“, okačio je na društvene mreže logo svoje kampanje:

Takođe je naveo da je pitao bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da bude potpredsjednički kandidat na Vestovoj izbornoj listi, piše BBC.

Ove tvrdnje iznio je nakon što je ranije ove nedelje primijećen u Trampovom golf klubu u Mar-a-Lagu sa Nikom Fuentesom, istaknutim bijelim nacionalistom.

Vest je rekao da je njegov zahtjev “uznemirio“ bivšeg predsjednika, koji je nedavno počeo kampanju za re-izbor.

“Tramp je praktično počeo da vrišti na mene za stolom, govorio kako ću da izgubim. Da li je to ikome u istoriji pošlo za rukom?“ tvrdio je Vest u videu nakon posjete golf klubu.

Vest je ranije bio u naizgled dobrim odnosima sa Trampom.

Reper se bio kandidovao za predsjednika i 2020. godine, ali je osvojio svega 70.000 glasova.

Sada započinje kampanju u jeku brojnih kontroverzi koje nanose štetu njegovoj karijeri, piše BBC.

Izazvao je kritike kada se pojavio na Pariskoj nedelji mode u majci na kojoj je pisalo “Životi bjelaca su važni“, sloganom koji koriste beli suprematisti od 2015. godine u odgovoru na pokret “Životi crnaca su važni“.

Vest je potom tvrdio da njegove kritičare plaća tajna skupina Jevreja, što je poznati antisemitski kliše.

Pošto je nastavio da iznosi antisemitske komentare u televizijskim intervjuima i onlajn, Vestu su otkazali saradnju marke GAP, Adidas i Balensijaga, kao i agencija za talente koja ga je zastupala.

Muzičar je kasnije prokomentarisao da je “izgubio dvije milijarde dolara u jednom danu“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.