Abazović: Donosioci odluka da promovišu antidiskriminaciju
Dritan Abazović

Abazović: Donosioci odluka da promovišu antidiskriminaciju

Donosioci odluka moraju da promovišu antidiskriminaciju u svim aspektima društva i njihova je dužnost da spriječe da se događaji, poput onih u koncentracionom logoru Aušvic, ikada više ponove, kazao je premijer Dritan Abazović.

Abazović, koji boravi u Poljskoj povodom obilježavanja 84. godine od Kristalne noći, rekao je da je dužnost svakog evropskog lidera da dođe u Aušvic.

“Moramo da promovišemo antidiskriminaciju u svim aspektima društva. Dužnost donosilaca odluka je da omoguće budućim generacijama da razumiju šta se dogodilo ovdje i da onemoguće ponavljanje ovakvih događaja”, rekao je Abazović.

On je kazao da su večeras na pravom mjestu kako bi poslali zajedničku poruku solidarnosti jevrejskoj zajednici ali i svima koji trpe neku vrstu diskriminacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.