Maska za lice od čokolade za besprijekoran ten

Maska za lice od čokolade za besprijekoran ten

Maska za lice od čokolade daće vam sjajan ten, vjerovali ili ne. Možda ste se odrekli omiljene čokolade zbog vitke linije, ali sada je vrijeme da je ponovo upotrijebite u službi ljepote.

Maska za lice od čokolade prijat će svakom tipu kože, a vi ćete se osjećati kao da ste u luksuznom spa centru.


Potrebni sastojci

4 kašike gorke čokolade ili kakaa u prahu

4 kašike mljevene kafe

4 kašike jogurta (umjesto jogurta možete koristiti kokosovo mlijeko ili maslinovo i bademovo ulje, ukoliko imate suvu kožu)

2 kašike meda

Kako je pripremiti?

Prvo promiješajte kakao sa kafom, pa potom dodajte jogurt i dobro izmješajte da dobijete ujednačenu smjesu, pa dodate med.

Lice prvo operite pa nanesite masku i ostavite je da se osuši. Potom lice operite mlakom vodom, osušite peškirom i nanesite hidratantnu kremu.

Ostatak maske stavite u teglicu koju ćete čuvati u frižideru. Ovu masku možete stavljati na lice na svaka dva do tri dana. Važno je da je potrošite u narednih deset dana.

Izvor: avaz.ba

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.