Vuković najavio tužbu protiv Upravnog suda
Ivan Vuković

Vuković najavio tužbu protiv Upravnog suda

U toku je sjednica Skupštine Glavnog grada, na čijem je dnevnom redu izbor gradonačelnika Podgorice, nakon što je juče Upravni sud donio presudu da aktuelni gradonačelnik, Ivan Vuković nije izabran zakonito.

Ivan Vuković je prokomentarisao odluku Upravnog suda poručujući da je “ovo presedan i kršenje zakona”.

Istakao je da taj sud nikad ne donosi presude u intervalu kraćem od tri do šest mjeseci.

“Oni su silom na sramotu, prvi put u praksi tog suda, poslije usmene rasprave istog dana donijeli odluku”, dodao je on.

“Zbog toga ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv sudija Upravnog suda koji su ukaljali ugled tog suda. Ovo je prvi put da se jedna pravosudna institucija miješa na ovako eklatantan način u političke procese, izborni proces u Crnoj Gori. Ovo je sramota i ovo treba svakog da zabrine, bez obzira na tzo što bi bio krajnji ishod”, naglasio je Vuković.

Odbornik Demokrata Janko Krstović  je rekao da Demokrate neće podnijeti novu tužbu Upravnom sudu.

"Svjesni smo da će građani pokazati na izborima da će Ivan Vuković biti prošlost Podgorice, kao Miomir Mugoša i Slavoljub Stijepović", kazao je Krstović i dodao da je Vukovićeva priča da će poslati tužbu marketinški trik.

"Da se pokaže da je DPS u prednosti ovdje. Niste u prednosti i to treba javno da kažete", poručio je Krstović, nakon čega su odbornici Demokrata napustili sjednicu.

Usvojen je dnevni red na kojem su dvije tačke - izbor gradonačelnika, i izbori imenovanja. Glasala su 33 odbornika, od kojih su svi podržali predlog.

Na sjednici nije bilo drugih predloženih kandidata za gradonačelnika.

Krstović je tražio  prethodno da se tačka o izboru gradonačelnika skine sa dnevnog reda, ali taj predlog nije usvojen. Protiv je glasalo 33 od 36 odbornika, tri su bila za.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih kazao je da se došlo u takvu situaciju da Glavni grad nema rukovodioca. Kako je kazao, smatrao je da se radi o vanrednoj situaciji.

"Za dva mjeseca vjerovatno neće steći uslovi da se izabere novi gradonačelnik i smatrao sam da je nužno da Glavni grad izabere u periodu u kojem još može gradonačelnika ili rukovodioca", naveo je on.

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da je Skupština trebala da postupi drugačije. 

Odbornik Demokrata Janko Krstović je rekao da to što se "neko iz Glavnog grada izvlači da je vanredna situacija" ne znači da se zapravo radi o vanrednoj situaciji.

Rekao je da je trebalo donijeti odluku o raspuštanju lokalnog parlamenta, jer "nemamo niti legitimno izabranu Skupštinu, niti gradonačelnika".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.